Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja

krio_logo

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletnega mesta www.kriovital.si
KALEM, poslovno svetovanje, d.o.o., Pretnerjeva ulica 4, 6230 Postojna
Davčna številka: 59544317
Matična številka: 6761224000

1. SPLOŠNO

Splošni pogoji spletnega mesta www.kriovital.si so pripravljeni v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Lastnik in skrbnik spletnega mesta www.kriovital.si je KALEM, poslovno svetovanje, d.o.o., Pretnerjeva ulica 4, 6230 Postojna (v nadaljevanju: Podjetje). Spletno mesto predstavlja vsaka stran v sklopu naslova www.kriovital.si. Uporabnik spletnega mesta je vsaka oseba, ki uporablja katerokoli spletno stran (brskanje, branje vsebine, odpiranje povezav in podobno) na spletnem mestu www.kriovital.si (v nadaljevanju: uporabnik).

2. Sprejetje splošnih pogojev

Uporabnik mora upoštevati te splošne pogoje. Uporabnik z uporabo spletnega mesta strani www.kriovital.si sprejema te splošne pogoje in izjavlja, da je z njimi seznanjen in se z njimi strinja. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev. Kot upravljavec spletnega mesta www.kriovital.si si podjetje pridržuje pravico, da Splošne pogoje dopolnjuje in posodablja v skladu s tehničnimi novostmi in zakonodajo brez predhodne najave ali obveščanja uporabnikov. Vse spremembe bodo objavljene na spletnem mestu www.kriovital.si

3. PRAVNO OBVESTILO

Vse pravice vseh spletnih strani www.kriovital.si so pridržane. Vse informacije in gradiva, tako pisna kot slikovna, na spletnih straneh www.kriovital.si so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine Podjetja, ter s Podjetjem povezanih partnerjev, katerih vsebine so vključene v spletne strani www.kriovital.si. Uporabnik lahko uporablja vsebine na spletnem mestu www.kriovital.si izključno za svojo osebno rabo. Vsaka druga oblika uporabe vsebin spletnih strani www.kriovital.si ni dovoljena. Informacij in gradiv, objavljenih na teh spletnih straneh se ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Podjetja. V primeru, da se na spletni strani objavi informacija, ki je pridobljena iz drugih virov, se ob njej navede vir oziroma se na to opozori s spletno povezavo do vira. Pravno obvestilo lahko Podjetje kadarkoli spremeni, in je za uporabnike zavezujoče v vsakokrat spremenjeni obliki.

4. AVTORSKE PRAVICE

Spletna stran www.kriovital.si vsebuje materiale, ki so zaščiteni po avtorskem pravu.

5. Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

Podjetje se zavezuje, da bo spoštovalo in varovalo zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Ko uporabnik brska po spletnih straneh www.kriovital.si je anonimen, osebnih podatkov upravljalec ne zbira. Za namene statistike si Podjetje pridržuje zgolj pravico pridobivanja tistih podatkov obiskovalcev spletne strani, iz katerih ne izhajajo individualne lastnosti posameznika. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu www.kriovital.si lahko uporabnik naslovi na elektronski naslov info@kriovital.si. Zbrane podatke bo Podjetje uporabilo izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta in v skladu z veljavno zakonodajo. Podjetje podatkov, pridobljenih z obiskom spletne strani ne bo posredovalo tretjim osebam. Podjetje lahko posreduje osebne podatke in kontaktne informacije le tistim zunanjim obdelovalcem s katerimi ima sklenjeno pogodbo o obdelavi osebnih podatkov oziroma vsebinsko enak dogovor ali drug zavezujoč dokument (v nadaljevanju: Pogodba o obdelavi osebnih podatkov). Obdelovalec osebne podatke obdeluje za namene, ki so določeni v teh splošnih pogojih, ter skladno z vsakokratnimi določili Pogodbe o obdelavi osebnih podatkov, pri čemer izpolnjuje najmanj vse standarde obdelave osebnih podatkov, ki jih predvideva veljavna zakonodaja. Podjetje bo storilo vse, da osebne podatke uporabnikov zaščiti pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabam.

5.1 Kontaktni obrazec

V kontaktnem obrazcu uporabnik vpiše svoje ime in priimek, e-naslov in telefonsko številko. Podjetje potrebuje uporabnikove kontaktne podatke, da mu lahko odgovori na vprašanja in mu posreduje potrebne informacije. Upravljavec jamči in se obvezuje, da bo osebne podatke spoštoval in varoval kot zaupne, skladno z določili veljavne zakonodaje. Posredovane podatke upravljalec ne bo razkril tretjim ali nepooblaščenim osebam in jih bo uporabil zgolj v namen, s katerim so bili posredovani.

5.2 E-novice

Podjetje obiskovalcem spletne strani ponuja naročilo na spletne novice (e-novice). Pri naročanju na spletne novice Podjetje zbira ime in naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga uporabnik vpiše v obrazec za prijavo. Podjetje ta podatek obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih, dogodki in drugih obvestilih iz poslovanja centrov Krio Vital (Koper, Postojna) ter za statistično obdelavo. Podatki o elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti uporabnik odjavi. Od prejemanja e-novic se lahko uporabnik odjavi kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu klikne na označeno povezavo »Odjava«. Če uporabnik ne bo označil, da z navedenim soglaša, Podjetje ne bo pošiljalo obvestil na elektronski naslov, niti ne bo zbiralo ali obdelovalo naslova elektronske pošte. Podjetje pošilja elektronsko pošto zgolj osebam, ki se izrecno strinjajo, da želijo prejemati elektronska obvestila. Uporabnik je seznanjen, da njegov elektronski naslov obdeluje Podjetje, ki ga hrani v sistemu, ki je fizično nastanjen v kraju sedeža. Uporabnikovi elektronski naslovi bodo shranjeni v podatkovni bazi izbranega ponudnika za pošiljanje spletnih obvestil in ne bodo uporabljeni v kakršenkoli drug namen. Podjetje lahko, če je to skladno z namenom, s katerim se elektronski naslovi obdelujejo po pravu EU in slovenskih predpisih, posreduje elektronske naslove osebam, ki za Podjetje izvajajo posamezne naloge obdelave kot je na primer priprava in pošiljanje e-novic.

5.3 Piškotki

Na spletnih straneh www.kriovital.si se uporabljajo piškotki, t.j. tekstovne datoteke, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletni strani, da si zapomni vaše nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled spletne strani, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Spletno mesto www.kriovital.si uporablja nekatere piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta ter nekatere, ki so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje ter nekatere, ki se uporabljajo za spremljanje obiska na spletni strani, kar upravitelju tudi pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Uporabnik spletnega mesta www.kriovital.si lahko piškotke kadarkoli sprejme ali jih zavrne. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik in lahko njihovo shranjevanje omeji ali onemogoči. Če uporabnik ne želi sprejemati piškotkov, mora nastaviti svoj brskalnik tako, da izbriše vse piškotke s trdega diska računalnika, jih blokira ali prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani na disk. Ob obisku spletnega mesta www.kriovital.si se zbirajo splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani). Te informacije upravljavec uporablja za merjenje obiskanosti spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Uporabnikovi podatki niso predmet nadaljnje obdelave in niso posredovani tretjim osebami.

5.4 Družbena omrežja

Na spletnih stranehwww.kriovital.si se uporabljajo piškotki, t.j. tekstovne datoteke, ki jih na vaš računalnik ali mobilno napravo shranijo spletišča, ki jih obiskujete. Naloge piškotkov so različne. Piškotki pomagajo spletni strani, da si zapomni vaše nastavitve, ki ste jih na svojem računalniku določili za ogled spletne strani, tako da vam jih ob vnovičnem obisku ni treba vedno znova nastaviti. Spletno mesto www.kriovital.si uporablja nekatere piškotke, ki so nujni za delovanje spletnega mesta ter nekatere, ki so namenjeni izboljšanju uporabniške izkušnje ter nekatere, ki se uporabljajo za spremljanje obiska na spletni strani, kar upravitelju tudi pomaga pri stalnem izboljševanju spletne strani in uporabnikove izkušnje z njo. Uporabnik spletnega mesta www.kriovital.si lahko piškotke kadarkoli sprejme ali jih zavrne. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik in lahko njihovo shranjevanje omeji ali onemogoči. Če uporabnik ne želi sprejemati piškotkov, mora nastaviti svoj brskalnik tako, da izbriše vse piškotke s trdega diska računalnika, jih blokira ali prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani na disk. Ob obisku spletnega mesta www.kriovital.si se zbirajo splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletnem mestu, obiskane strani). Te informacije upravljavec uporablja za merjenje obiskanosti spletnega mesta in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Uporabnikovi podatki niso predmet nadaljnje obdelave in niso posredovani tretjim osebami. V spodnji tabeli najdete piškotke, ki jih uporablja spletno mest www.kriovital.si: (tukaj moramo še vstaviti piškotke)

6. Izključitev odgovornosti

Vse informacije in gradiva na spletnem mestu www.kriovital.si so informativne narave. Podjetje se bo trudilo, da zagotovi najbolj točne in najnovejše podatke na spletnem mestu, vendar ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Niti Podjetje niti katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala oz. sodeluje pri delovanju in izdelavi spletnega mesta www.kriovital.si, zato ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do vsebin, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na tem spletnem mestu ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Podjetje ne odgovarja za morebitno škodo (vključno tisto, ki jo povzročijo virusi) na računalniški opremi, mobilnih telefonih ali katerekoli drugi aplikaciji, iz katere je mogoče dostopati do spletne strani www.kriovital.si, ki bi nastala zaradi uporabnikovega obiska spletne strani ali kakršnekoli njene uporabe. Podjetje ni odgovorno za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletne strani www.kriovital.si. Podjetje si pridržuje pravico, da spremeni vsebino spletne strani www.kriovital.si kadarkoli, na kakršenkoli način in ne glede na razlog brez predhodnega obvestila, in ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnekoli posledice takih sprememb.

7. Pravice uporabnikov, obdobje shranjevanja, itd.

Na zahtevo uporabnika mu upravljalec sporoči, ali ter katere osebne podatke je shranil. Če so izpolnjeni zakonski pogoji, ima uporabnik pravico do popravka, omejitve ali izbrisa teh podatkov. Uporabnik ima tudi pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu za varstvo podatkov (Informacijska pooblaščenka).

V primeru vprašanj ali v primeru prijav morebitnih kršitev, lahko uporabnik Podjetju piše na info@kriovital.si.
Avtomatsko zajeti podatki, opisani pod točko 5., se obdelujejo in hranijo, vse dokler ni izčrpan njihov namen.

Veljavnost splošnih pogojev: januar 2021
Lastnik in skrbnik spletnega mesta www.kriovital.si je KALEM, poslovno svetovanje, d.o.o., Pretnerjeva ulica 4, 6230 Postojna