Krio

Pozitivni učinki

Krio ima številne
pozitivne učinke na naše telo

Splošno
dobro počutje

Rezerviraj termin

Vpliva na kakovosten spanec.

Pri vseh, ki imajo težave z nespečnostjo ali nepravilne vzorce spanja, lahko pripomore k izboljšanju spanja. Krio savna namreč za kratek čas izpostavi vaše telo izredno nizkim temperaturam, da poveča proizvodnjo noradrenalina, hormona, ki vpliva na vaše cikle spanja/budnosti in aktivira »REM« spanec. Priporočamo vključitev krio savne v vašo večerno rutino vsaj enkrat tedensko.

Okrepi imunski sistem

Imunski sistem je naravna obramba telesa pred bakterijami, virusi in paraziti, zaradi katerih lahko zbolimo. Včasih lahko naš imunski sistem oslabi in postane bolj dovzeten za bolezni. Krio savna za kratek čas izpostavi vaše telo izredno nizkim temperaturam, da poveča hitrost, po kateri skozi telo teče filtrirana, bogata s kisikom kri, ki lahko telo reši toksinov. Z manj toksinov v telesu se vaš imunski sistem lahko okrepi. Vključevanje krio savne v vašo rutino lahko pomaga krepiti in obnoviti ravnovesje in harmonijo v imunskem sistemu. To je še toliko bolj pomembno v hladnih mesecih in v času, ko je porast virusnih okužb.

Izboljša razpoloženje

Krio terapije izboljšujejo psihično stanje, zmanjšuje simptome anksioznosti, depresije, stresa in utrujenosti. Pri krio terapijah je telo za kratek čas izpostavljeno izredno nizkim temperaturam, kar lahko pripomore k povečanju proizvodnje hormona serotonina in zmanjšanju sproščanja stresnega hormona kortizola. Zagotavlja varen in naraven način za povečanje razpoloženja in zmanjšanje simptomov stresa. Uvedba krio terapij v vaše zdrave življenjske navade lahko pomaga povečati vaše dobro počutje.

Obnova telesa

Krio savna pripomore k hitrejši regeneraciji po fizičnih aktivnostih, športnih treningih ali drugih fizičnih naporih. Povzroči zmanjševanje mlečne kisline v mišicah. Krio Savna je tudi odlična pri zdravljenju alkoholnega mačka ter pri odpravi slabega počutja po dolgih potovanjih (t. i. jetlag).

Rehabilitacija po športnih poškodbah

Krio savna pospeši celjenje in hitrejše okrevanje po akutnih
in kroničnih športnih poškodbah.
Omogoča hitrejšo vrnitev k športu.

Okrevanje po operaciji

Po operaciji je povsem normalno, da občutimo bolečino in vnetje, to sodi k procesu zdravljenja. Krio savna izpostavi telo izjemno nizkim temperaturam za kratek čas. Pride do izboljšanja cirkulacije, toksini izpraznijo in filtrirajo. S kisikom bogata kri pa teče do mišic in sklepov. Krio terapija lahko zagotovi varen in naraven način za zmanjšanje vnetja, hkrati pa pospeši celjenje poškodovanih mehkih tkiv in bolečih sklepov. Podobne učinke imajo ledene kopeli, vendar je krio savna hitrejša, učinkovitejša in bolj udobna.

Lajšanje bolečin

Lajša kronične bolečine

Vsak, ki živi z bolečino, bodisi s kronično ali poškodbo, se zaveda kakšen vpliv ima lahko le ta na vsakdanje življenje in kako nas lahko ovira pri tem, kar radi počnemo. Krio terapija izpostavi telo izredno nizkim temperaturam za kratek čas, kar lahko pomaga zmanjšati vnetje, pospeši hitro celjenje, izboljša delovanje in poveča prožnost sklepov ter zmanjša akutne bolečine na podoben način kot ledena kopel. Vendar postopek traja le tri minute in rezultati so lahko takojšnji, močni in trajni – še boljše pa je, za razliko od ledenih kopeli, krio terapije niso neprijetne in boleče. Krio terapije dokazano odpravljajo bolečine v sklepih in mišicah, odpravljajo simptom vnetij, pripomorejo pri lajšanju migrenskih glavobolih itd.

Lepota

Pomlajevanje

Zdravstvena in lepotna industrija se pri pomlajevanju že dolgo obrača nazaj k naravi. Poleg spodbujanja naravnih in organskih kožnih tretmajev, se podpira tudi varne in učinkovite terapije, ki pripomorejo k bolj mladostnemu videzu. Krio terapija povzroči krčenje žil v perifernih delih telesa (koža, mišice, …). Takoj ko zaključimo s postopkom krio terapije, krvne žile storijo ravno nasprotno – razširijo se. Ta postopek najprej napolni kri s kisikom in nato dovaja kri z zdravilnimi encimi in hranili v vse dele telesa. To lahko poveča proizvodnjo kolagena, ki izboljša elastičnost in čvrstost kože.

Odpravlja in ublaži kožne težave

Krio terapije ublažijo simptome atopičnega dermatitisa, luskavice, odpravijo akne in druge kožne težave.

Zmanjšanje celulita

Celulit je za nekatere ženske velika težava. K zmanjšanju celulita pripomore zdrav način življenja; gibanje, zdrava uravnotežena prehrana, manj stresa … Veliko zaslug pri temu pa ima tudi redno obiskovanje krio savne, saj spodbuja k zmanjševanju maščobnih oblog in celulita.

Hujšanje

Zmanjševanje telesne teže in maščobnih oblog

Ohlajevanje telesa povzroči, da telo porabi več energije za segrevanje. Pri krio terapiji telo v povprečju pokuri od 300 do 800 kilokalorij. Krio terapija pospeši delovanje krvnega obtoka in metabolizma.