Infrardeča
savna

Pozitivni učinki

Pozitivni učinki infrardeča savna

Sprostitev in vzpostavitev ravnovesja v telesu

Infrardeča savna sprošča telo in pripomore k zmanjševanju stresa. Toplota namreč sprošča mišice in učinkovito odpravlja napetost v telesu.

Učinkovito izločanje toksinov iz telesa

Infrardeča savna v primerjavi z drugimi vrstami savn omogoča tudi do kar sedemkrat večje izločanje toksinov iz telesa. Zakaj? Zaradi tega ker se IR žarki prodrejo v globino naše kože približno do 4 cm. S tem se ustvari globinsko segrevanje telesa.

Izboljšanje cirkulacije

IR savna poskrbi za povišanje temperature v osrednjem delu telesa; dvig srčnega utripa. Posledično se izboljšajo cirkulacija, krvni pretok in regeneracija mišic.

Temeljito čiščenje kože

Infrardeča savna v veliki meri poskrbi za čiščenje kože z odpravo toksinov iz por.
Z izboljšano cirkulacijo je namreč koža čistejša,
bolj zdravega videza in mehkejša na dotik.

Lajšanje bolečin

Infrardeča savna zaradi toplote in infrardečih žarkov zmanjšuje bolečino v mišicah in sklepih.

Za izgubo odvečnih kilogramov

Ker toplota IR savne povzroča dvig temperature to v vašem telesu povišan srčni utrip. Povzroča namreč enake vrste dviga utripa, kot ga lahko dosežete pri izvajanju telesne aktivnosti. Kadar mora vaše telo delati bolj, da se zniža temperatura jedra, telo porabi več kalorij. Posledica je izguba teže. Pri polurnem savnanju lahko izgubite kar od 300 do 600 kalorij.

Čiščenje dihalnih poti
in dvig imunskega sistema

Infrardeča savna pripomore tudi k čiščenju dihalnih poti. To dosežemo tako, da v postopku savnanja dodamo še izparilnik z zelišči. Eterična olja, ki jih vsebujejo zelišča še dodatno pripomorejo k boljši prekrvavljenosti zgornjih dihalih ob enem pa zaradi prijetnega vonja poskrbijo še za dodatno sprostitev.

Poskrbite za vaše zdravje in dobro počutje

Rezervirajte si termin
še danes.